×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalparty vid Demokratitorget.

Under lördagen så arrangerade Liberalerna i Örebro en fest på Stortorget precis nedanför valstugorna och under en timme så bjöds det på musik av Svenska Coverorkestern, politik, tårta och ponnyridning.
Festen inleddes med en halvtimmes musik av Svenska coverorkestern som fick rätt många att stanna till under deras kavalkad av kända låtar från fram för allt 1980-talet, sedan var det dags för politiker på scenen.Lars Adaktusson (KD) på besök i valstugan.

Statsminister Löfven gjorde sitt val i Örebro.

Christer Nylander (L) på besök i Örebro.

Moderaterna vill stoppa narkotikan.

Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2016-05-29  

Stiko Per Larssons vandringsturné stannade till i Örebro.

Stiko Per Larssons vandringsturné stannade till i Örebro.

Stiko Per Larsson är för tionde gången ute på en vandringsturné genom landet och under torsdagen och fredagen så stannade han till i Örebro för en spelning per kväll på Clarion hotel.
Stiko Per Larsson har spelat flera gånger i Örebro och förra året så stannade han till på vandringsturnén och det gick så bra så i år var ett Örebrostopp inplanerat från början.


© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.com
7 Klickbara bilder.

Stiko Per Larsson är för tionde gången ute på en vandringsturné genom landet och under torsdagen och fredagen så stannade han till i Örebro för en spelning per kväll på Clarion hotel.
Stiko Per Larsson har spelat flera gånger i Örebro och förra året så stannade han till på vandringsturnén och det gick så bra så i år var ett Örebrostopp inplanerat från början.

Vandrar för SOS-Barnbyar.

Vandringsturnén är till förmån för SOS-Barnbyar så Stiko Per Larsson spelar för mat och husrum, målet för insamlingen är en miljon kronor och dit är det en bit kvar men när turnén tar slut 11 juni så har han förhoppningsvis nått det.
Hatten som skickades runt i publiken så rätt välfylld ut när den kom tillbaka till scenen och jag hoppas att många skänkte något, de som inte hade kontanter med sig kan skänka ändå genom swish eller SOS-Barnbyars plusgirokonto.
Stiko Per Larsson lockade en hyfsad mängd publik och de som kom till Clarion verkade vara rätt hängivna fans så stämningen var god och spelningen tog slut lite för snabbt, även om den faktiskt var rätt lång med 90 minuter.

Nästan bara eget material.

Stiko Per Larsson brukar bara spela egna låtar men den här kvällen smög han in en cover och den gjorde han riktigt bra, Aviciis Hey Brother passade Stiko Per alldeles perfekt och jag förstår att den här covern fick många tittare när han la upp den på Facebook i höstas.
Stiko Per Larssons egna låtar är oftast lågmälda akustiska och med texter som berättar en historia, historierna varierar mycket men han har hittat sitt eget uttryckssätt och jag gillar artister som jag kan höra i stort sett på en gång vem det är som sjunger och det kan man med Stiko Per Larsson.

Egen utmaning.

Stiko Per Larsson är inte bara ute på sin vandringsturné han har också satt upp en utmaning för sig själv att varje dag skriva en ny låt och hittills hade han lyckats med det.
Vi fick höra tre av låtarna han fått ihop under turnén och alla var bra, även om de kanske var lite korta med tanke på hur långa låtar han brukar ha, jag fick i alla fall en favorit och det var den som han skrev till sin son, nu vet jag inte om han har satt någon titel på den men Ett litet hjärta borde passa bra.
Stiko Per Larsson arbetar mycket med sina texter och det hörs, han är duktig på att få ihop både ord och musik och även om han har låtar som är personliga så lyckas han hålla dem så att alla kan få en egen relation till låtarna.
Ni som uppskattar svenska texter ska helt klart lyssna på Stiko Per Larsson för ni kommer säkert att få en ny favoritartist och eftersom han har hållit på länge redan så finns det mycket att lyssna på.

En vandrare.

Många av Stiko Per Larssons texter handlar om ett sökande eller om tvånget att ge sig ut på vägarna och jag gillar de flesta jag har hört, för jag har hört honom tidigare även om det var ett bra tag sedan och den här kvällen kändes det som att han har hittat hem med sin musik.
Texterna har ett djup och de kan betyda många olika saker om man lyssnar ordentligt, samtidigt då är det lätt att lyssna på Stiko Per Larsson.
Texterna är varierade och ibland rätt personliga, men inte jämt så han har en stor bredd i det han skriver, vilket är bra.

Gillar Örebro.

Vi fick en intervju med Stiko Per Larsson efter spelningen och han berättade då att han har spelat rätt mycket i Örebro och området runt omkring och här har han alltid känt sig välkommen så det är ett av hans favoritområden.
Eftersom han har spelat här flera gånger så har han också fått många vänner här och området mellan Köping, Arboga och Örebro trivs han jättebra och sedan så tar Clarion hotel i Örebro väldigt bra hand om honom.
- Det här området kring Örebro har på något vis blivit, ja men en andra inte hemma plan men jag har väldigt mycket fans och vänner här nere i trakterna, berättade Stiko Per Larsson.

Spelar för mat och husrum.

Under vandringsturnén spelar Stiko Per Larsson för mat och husrum och idén fick han 2007 och då gick han från dalarna till Stockholm där han bodde då och han klarade av den vandringen på 12 dagar.
Under de senaste fem åren så har vandringsturnén också varit en insamling och Stiko Per Larsson berättade att efter att ha gått på en nåja vanlig turné i fem år så behövde han lite mer motivation och det var då han startade upp insamlingen till SOS-Barnbyar och han sa att det känns bra att försöka göra världen lite bättre samtidigt som han får en extra morot att gå landet runt.
Insamlingen har gått bra genom åren och han siktar på att få ihop en miljon kronor till den här turnén är över och han vet också att det blir större publik ju närmre hem han kommer.
- Ja, det har det gjort, det har blivit nästan 700 000 på de första fyra åren, jag siktar på att få in över 310 000 nu så att det blir över en miljon i totalen, sa Stiko Per Larsson.

Svenska är ett svårt språk att sjunga på.

Stiko Per Larsson har valt att skriva texter på svenska för att det är ett svårt språk rent ljudmässigt och att få till bra texter tar tid och arbete, att skriva en text på engelska gå enkelt och snabbt eftersom det språket är enklare men Stiko Per Larsson sa också att det blir ärligare att skriva på svenska.
När han började med musik så tyckte han att det fanns ett tomrum att fylla just med svenska texter, det finns inte så många som skriver texter som har flera lager på svenska och det tilltalade honom.
- Det krävs mer jobb på svenska det var nog utmaningen för mig, sa Stiko Per Larsson.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar