×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2016-02-16  

Kanadensisk och svensk Country på samma scen.

Kanadensisk och svensk Country på samma scen.

Under Februari har kanadensiska bandet Marystown varit på turné i Sverige ihop med det svenska bandet Haywireband, båda spelar country men på sina egna sätt och de här banden kompletterar varandra riktigt bra.

© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.com
25 Klickbara bilder.

Under Februari har kanadensiska bandet Marystown varit på turné i Sverige ihop med det svenska bandet Haywireband, båda spelar country men på sina egna sätt och de här banden kompletterar varandra riktigt bra.

Litet och intimt.

Under lördagen spelade de på Heavens Door och ett så litet ställe var helt rätt för deras första spelningar i vår stad, man kom som publik nära om man ville och att ha musikerna ute i rummet hela tiden inför spelningen gjorde att det kändes avslappnat och kul.
Heavens Door är ett av de mindre caféerna i Örebro och det är inte bara ett café utan de har också konstutställningar och säljer vintageprylar i sin minimala lokal, det gör att det är trångt men ger samtidigt en hemtrevlig känsla och den här kvällen kändes det som att vara i någons vardagsrum för en spelning och det verkade som att banden hade lite av samma känsla.

Haywireband.

Först upp på scenen var Haywireband och de var den här kvällen förstärkta med två av musikerna från Marystown och det visar lite på den avslappnade inställningen till att spela, det ska vara kul, musik ska vara kul och de här banden hade kul på scen.
Country musik kan vara väldigt mycket och Haywire har naturligtvis sin egen stil även om det lät som mer traditionell country, i en större lokal med dansgolv så misstänker jag att det inte hade tagit lång tid innan golvet hade varit fult för även om de har rätt lugna låtar passar de utmärkt att dansa till och om jag har svårt att stå still så är det ett bra betyg.

Prisad musik.

Haywireband har två år på raken vunnit SM i country och när jag hör dem så förstår jag det helt, för de här är riktigt bra och sen att de kommer från Västerås och alltså är grannar kan vara ett extra plus i kanten.
Det här är också ett prisat band, de har inte bara två SM vinster i bagaget utan de har också fått sin låt Stronger nominerad till The Hollywood Music in Media award 2014 nomineringen var för bästa country låt och de är nominerade i år igen till samma kategori med låten Learning to fly.
Det blev inte så många låtar från dem den här kvällen, men så är det när man är förband, men det jag hörde gav mersmak och jag skulle gärna höra en hel konsert med dem.
Vi fick naturligtvis höra deras nya singel Survive och den är värd att lyssna på.

Gillar att spela.

Jag uppskattar musiker som visar att de gillar att spela och som kan ta det lite som det kommer och det gjorde Haywireband.
De kändes avslappnade hela tiden och om sångaren Mikael Gott berg råkar glömma en vers i någon av låtarna så strunt samma bara att gå direkt på refrängen och det fugerade hur bra som helst, nerver verkar de inte ha några problem med utan det verkade bara var kul att stå på scen och det är så det ska vara, jag hoppas att vi får höra dem här igen, snart för det här bandet är på väg upp i hög fart så passa på att boka dem.

Marystown.

Det kanadensiska bandet Marystown struntade nästan helt i soundcheck den här kvällen och körde ändå, så det tog ett par låtar innan ljudet var som det skulle.
Det här är också country men av en lite annan karaktär, lite råare i sitt uttryck men precis lika bra. Texterna är personliga och sångaren Evan Murray har utstrålning så det räcker till och blir över. Bandet gillar helt klart att stå på scen och de var också avslappnade och såg ut att ha kul under hela giget.
Trummisen spelade på ett gitarrfodral under hela kvällen och han fick sig också en promenad ut i publiken när Georg Sibberm kom och hämtade honom, så spelningen kändes spontan och det var riktigt bra.

Hög klass.

Det här håller riktigt hög klass på musiken och jag hade gärna hört mer även av dom, de flesta låtarna är deras egna men det var även några covers och Folsom Prison Blues från Johnny Cash gjorde de riktigt bra, en av de bästa versioner jag har hört och den passade dessutom in riktigt bra i deras egna låtar.
Texterna handlar om livet i stort och det är rätt stor variation på det som Evan Murray skriver om allt från kärlek till livet i sort.
Jag hittade flera låtar som jag verkligen gillar bland annat Sea of heartbreak och Marystown. Det här bandet har inte bara en suverän sångare, även om rösten kanske var lite sliten nu, utan gitarristen Sean Brewer är också riktigt duktig.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar