×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-09-04  

Val 2014 Politikerpresentaion: Jonas Millard (SD).

Val 2014 Politikerpresentaion: Jonas Millard (SD).
Jonas Millard från Sverigedemokraterna blev vår sista politikerprofil och för Jonas så är det trygghet och invandringspolitik som är viktigast.

Jonas Millard från Sverigedemokraterna blev vår sista politikerprofil och för Jonas så är det trygghet och invandringspolitik som är viktigast.

Vad brinner du mest för i politiken?
- Alltså, när det gäller lokala frågor så är det naturligtvis invandringspolitiken, men också möjligheten för våra äldre att få en värdig ålderdom, någonting som jag tycker att man har halkat efter med under en väldigt lång tid i det här landet.

Varför just de frågorna?
- Ja, det är just frågor som har halkat efter, frågor som inte har lyfts upp tillräckligt mycket tidigare, som jag tycker bör prioriteras på ett annat sätt än vad de gjort.

Om du fick införa någonting i Örebro Kommun just när det gäller de här frågorna, vad skulle det vara?
- En av de viktigaste sakerna som jag skulle vilja göra är att de i Örebro faktiskt har möjlighet att säga sitt, genom en folkomröstning, när det gäller invandringspolitiken här, att man tittar på vilka möjligheter man har för staden att kunna bestämma själv om ett minskat invandringsmottagande till kommunen, att man tittar på vilka alternativ som finns, att man presenterar siffror och därefter låter medborgarna själva bestämma hur de vill ha det med invandringspolitiken.

Är folkomröstningar en bra sak att använda?
- Ja jag tycker det, jag tycker att det är ett bra inslag i demokratin att man idag har folkomröstningar var fjärde år det är naturligtvis också viktigt, men just att man har fler folkomröstningar i frågor som man bör tala mer om, det tycker jag är ännu viktigare för att öka demokratin.

Tror du att politiker tycker om att följa folkomröstningar när de inte får resultatet de hade räknat med?
- Tittar man hur det har sett ut i olika kommuner så är det ju så att många folkomröstningar där man har lovat att man ska följa resultatet, där har man valt att inte göra det i slutändan eller bara följa det till viss del.
Jag tycker att det är ett svek, har man låtit folk tala, folk rösta så ska man också följa det beslutet som faktiskt bestäms, jag tycker att det är en viktig princip.

Varför Sverigedemokrat?
- Ja, det handlar just om invandringspolitiken den gången som jag blev medlem i slutet på 90-talet, sen så har man ju naturligtvis behövt göra rum för fler frågor och nu lyfter vi också fler och fler frågor när vi breddar politiken, vi pratar om äldres möjlighet att få en värdig ålderdom , vi pratar om försvaret och möjligheten att få arbete och fler politiska frågor som man naturligtvis har tagit upp intresset för och som man faktiskt ser att det finns saker som man måste göra för att det vi ska bli bättre på det.

Vad är din vision för Örebro?
- Ja det är naturligtvis att vi ska kunna bli en mer enad stad, att vi kan se att utanförskapsområdena blir färre, att fler människor lär sig svenska språket och blir en del av samhället, att arbetslösheten minskar och att det blir tryggare på våra gator och torg.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar