×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-08-26  

Val 2014 Politikerpresentaion: Rasmus Persson (C ).

Val 2014 Politikerpresentationen : Rasmus Persson (C).
Så har du turen kommit till Rasmus Persson, förstanamn på Centerpartiets kommunvalslista.

Så har du turen kommit till Rasmus Persson, förstanamn på Centerpartiets kommunvalslista.

Vad brinner du för i politiken?
- Ja mitt, tror jag att ni nästan har luskat ut, är det förebyggande arbetet inom det sociala området, jag tycker att vi reagerar allt för ofta när saker och ting har hänt, i stället för att lägga medel innan det händer.

Varför är det så viktigt att förebygga?
- Där för att det är grundläggande, dels för att människor ska få en bra välfärd, dels för att det räddar liv, dels för effektivitet, det är bättre att lägga pengar innan någonting har hänt än att lägga pengar efter att någonting har hänt.

Hur tycker du att Örebro kommun sköter sig på det?
- Bättre och bättre, jag tycker att de sista åtta åren så har vi faktiskt satt det förbyggande arbetet, de tidiga insatserna på kartan, vi har, jag införde fältassistenterna här direkt när jag kom som kommunalråd, jag har lyckats med att få ihop Tegelbruket, vi har satsat 300 procent mer pengar på barn till missbrukare, vi har satt ihop Barnahuset som är för barn som har antingen blivit utsatt för sexuellt ofredande eller sexuellt våld eller annat våld.
- Vi har en mängd samarbeten mellan skolan, socialtjänst, polisen och fritidsgårdarna som har blivit oändligt mycket, mycket bättre och så vidare.

Om du fick införa något inom det förebyggande arbetet i Örebro kommun, vad skulle det vara?
- En fritidscheck.
- Om man tittar på forskning så säger den att dom ungdomar/barn som är med i föreningslivet, alltså idrotten eller kulturen har bättre studieresultat, man har mindre psykisk ohälsa, fler kommer till högre studier, man har mindre risk för droger och kriminalitet, då tycker jag att man borde satsa på att fler ska kunna vara aktiva på fritiden i föreningar.
- Vi vill då lägga en fritidscheck till alla ungdomar, alla barn som går i skolan i Örebro kommun där man får någonstans mellan 500 000 kronor om året att lägga på medlemsavgifter, pengar ska inte vara skälet att inte kunna vara med i en förening.

Vad är din vision för Örebro?
- Min vision för Örebro är att vi blir starkare, växer och att det blir mer inkluderande, det vill säga att vi är väldigt segregerad stad idag.
- Jag skulle vilja att man på ett bättre sätt kan bo och leva där man vill, även på landsbygd också inne i stan det vill säja fler högre hus, fler bostäder i stan men också möjligheten att kunna bo på landsbygden.

Hur ska du ta dig dit?
- Ja, dels handlar det om att prioritera, det handlar om att kunna se alla de möjligheter som finns på landsbygden till exempel, har vi inga Centerpartister inne på Rådhuset här, ja då lär vi inte ha några som heller lägger fram de perspektiven, landsbygdsperspektiven.
- Dessutom så handlar det ju om att titta i stan vart finns det för platser där du kan bygga, centralt. - Det gäller att bygga billigare, bygga mindre lägenheter för att också ungdomar ska kunna till exempel flytta hemifrån, sen handlar det om att ta frågan om segregation på allvar, idag så snuttifieras den ganska så kraftigt kan jag tycka.
- Det handlar om jobben, jobb, jobb, jobb då kommer vi också att klara segregationen, fler som går till arbetet istället för att gå på bidrag.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar