×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-08-04  

Mixad sommarscen avslutade juli.

Mixad sommarscen avslutade juli.

Den här näst sista Sommarscen på Stortorget var det lite blandad musik.
LEAP spelade som första band, de skulle egentligen ha spelat under första Sommarscen men fick då ställa in, men den här dagen lockade de en hel del publik till Stortorget.
Resten av kvällen gick i lite lugnare stil med Alissa Isakovic, South Of You och Johan Johansson.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
59 Klickbara bilder.

Den här näst sista Sommarscen på Stortorget var det lite blandad musik.
LEAP spelade som första band, de skulle egentligen ha spelat under första Sommarscen men fick då ställa in, men den här dagen lockade de en hel del publik till Stortorget.
Resten av kvällen gick i lite lugnare stil med Alissa Isakovic, South Of You och Johan Johansson.

LEAP en musikalisk hårdrocksmix.

LEAP som har spelat ihop i ungefär två år nu och spelar sin egna version av hårdrock och de har många olika influenser i bandet därför blir det också rätt stor variation på låtarna de spelar, men någon som hörs är till exempel influenserna från 80-talets hårdrock.
De har melodier som fastnar i minnet och de är roliga att titta på, energin på scenen är hög så det här bandet räknar jag med att höra igen.

80-talet är en inspiration.

Vi fick en intervju med Tobhias Ljung, sångaren i bandet och han berättade då att hans inspiration kommer mycket från 80-talets hårdrock och det som gör det är melodierna, men de har också mer moderna inslag i sin musik.
Multiinfluerad 80-talsrock med modern twist, så beskriver Tobhias Ljung LEAPs musik men influenserna är inte bara från 80-talets hårdrock utan även från 60-talets rock och fram till dagens musik.
Tobhias Ljung lyssnar själv på mycket av 80-talets hårdrock men är egentligen en riktig allätare när det gäller musik.
80-talsrocken är en favorit hos Tobhias Ljung för melodierna, känslan, ackordföljderna och sådana saker sa Tobhias Ljung.

LEAP med eget sound.

LEAP har hittat ett eget sound och Tobhias Ljung sa att det är just deras stora blandning som har gjort det.
Tobhias Ljung berättade också att de nu ska börja boka in höstens spelningar och det kan vara svårt att hitta spelningar, speciellt som ett nytt band.
Det gäller att få arrangörer att lita på att bandet kommer att leverera det de ska men när förtroendet väl finns så blir det enklare att hitta spelningar.
Det är lite samma sak med att hitta sin publik, första gången någon kommer och lyssnar så kanske de inte blir övertygade men en bit in i spelningen när allt klaffar och det magiska händer så blir det en helt annan sak.

Örebros Alissa Isakovic.

Alissa Isakovic har hållit på länge med musik trots att hon inte är så gammal och hon har gjort sig ett namn, om jag nu ska sätta en etikett på Alissas musik så får det bli singer/songwriter eftersom hennes låtar är lugna och avslappnade.
Alissa Isakovic har musiker med sig när hon är ute och spelar och den här gången var det lite minimalistiskt men det passar hennes musik bättre än när hon har många musiker på scenen.
Den här kvällen fick vi också ett smakprov på årets Örebro Pride låt som Alissa har skrivit tillsammans med Andre Alvinzi.

Alissa en veteran på Stortorget.

Alissa Isakovic är antagligen den Örebroartist som har varit med flest gånger på Sommarscen eftersom hon tror att de har varit med under alla år som City Örebro arrangerat Sommarscen. Alissa Isakovic berättade att hon hållit på med musik sedan hon var fyra år gammal och själv lyssnar hon just nu mycket på popmusik och liknande musik.
Anledningen till att det är pop just nu är att Alissa fick en förfrågan från Örebro Pride om att skriva deras låt inför 2014 festivalen.

Musik till Örebro Pride.

Alissa Isakovic har skrivit Örebro Prides låt för i år och den blev väldigt popinspirerad vilket hennes låtar inte brukar vara.
Alissa berättade också att hon tänkte "gud vad stort och sedan var det bara att köra", att skriva låten var en utmaning eftersom Alissa inte har gjort något liknande innan och den låter inte som det som Alissa normalt framför på scenen.
Nu när Alissa har provat på popmusik så kommer hon att fortsätta på det spåret berättade hon och hon planerar att släppa en ny skiva till hösten och den kommer i huvudsak att bli mer popinspirerat än vanligt.

Avesta band på besök.

Ett band som spelade för första gången i Örebro var Avesta bandet South of you som spelar pop med slående refränger som fastnar i minnet.
Det här bandet var en glad överraskning de har hittat sitt sound och med en sångare som har stor bredd borde de ha stora möjligheter framöver och när de kommer tillbaka till Örebro hoppas jag att de får en större publik för det är de värda.

Underbar publik.

Vi fick en intervju med Johannes Kotschy, sångare i South of you efter deras spelning och han berättade då att första spelningen gick riktigt bra och att det var en underbar publik som gav bandet ett fint bemötande.
Torgspelningar är inte det enklaste att göra men Johannes Kotschy var nöjd och sa att han tyckte att spelningen var riktigt rolig och han hoppas att de får möjlighet att komma tillbaka till Örebro snart.
Bandet startades med de här musikerna under 2011 men flera av dem gick i skolan ihop så de var inte några främlingar för varandra när de startade.
Spelningarna börjar trilla in nu och bandet satsar mer på musiken nu berättade Johannes.

Musikvideo är bra marknadsföring.

South of you har släppt en musikvideo och Johannes Kotschy berättade att det är ett bra sätt att marknadsföra sig på, så när de fick chansen att göra en musikvideo tog de chansen och när de satt i bilen på vägen till Örebro pratade de om att göra en ny musikvideo på låten Together.
South of you hade också med sig sin skiva till försäljning och ni som passade på att köpa den fick den långt innan den planeras att släppas.
Tanken berättade Johannes Kotschy var att de som kommer och lyssnar ska få möjligheten att köpa plattan tidigare fast den inte ska släppas förrän i höst, antagligen i september men datum är faktiskt inte bestämt än.

Alla spelningar är roliga.

Nu när spelningarna börjar komma till bandet passade jag på att fråga vilken typ av spelningar som Johannes Kotschy tycker är roligaste och svaret blev snabbt alla.
Alla spelningar har sin charm och små ställen kan vara ganska häftiga men en större arena har också sin charm.
Johannes Kotschy har varit i Afghanistan och Kosovo som fältartist och då blir det lite andra typer av lokaler att sjunga i vilket gör att det blir annorlunda spelningar.
Johannes Kotschy berättade att han tycker att det är en ynnest att få vara fältartist och åka och sjunga för de män och kvinnor som lägger ganska stor tid av sitt liv åt att träna och sedan åka iväg till krigshärjade länder där de vill göra livet lite drägligare för andra.
- Att jag då får åka ner en liten stund och göra en liten stund mer uthärdlig och de får komma hem lite grand fast de är borta, så att jag får göra det det är för mig en jättestor ynnest, sa Johannes Kotschy.

Johan Johansson avslutade kvällen.

Siste man ut den här kvällen var Johan Johansson de flesta förknippar nog honom med KSMB där han var trummis och den som stod för många av texterna, den Johan Johansson som är ute och spelar nu har ändrat sin stril rätt ordentligt men samhällskritiken finns fortfarande och han är tydlig med sina åsikter om olika saker i mellansnacket.

Ett tag sedan.

Det var ett tag sedan som vi hörde Johan Johansson, 2011 spelade han på Kulturhuset och den typen av spelning kanske passar honom bättre än Stortorget, han var inte dålig på Stortorget, långt därifrån, men det kändes som om det var något som fattades, men en stor skillnad är publikkontakten, på Stortorget var publiken relativt långt borta i jämförelse och även om han lockade en hel del till torget så var det inte mycket publikkontakt under spelningen.
Vi fick höra flera av låtarna från hans senaste skiva och jag gillar hans sätt att skriva oavsett om det gäller hur samhället ser ut eller något annat och jag hade gärna lyssnat till några låtar till av honom.

Gillar Örebro.

Johan Johansson berättade efter sin spelning att han tyckte att spelningen på torget var bra, soligt och skönt och hyfsat med folk som satt och lyssnade.
På senare år så har inte Johan Johansson spelat så mycket i Örebro men tidigare så var han här och han har också spelat in skivor här.
Johan Johansson sa att han gillar Örebro, det är en vacker stad med trevliga människor och sen gillar Johan att vi Örebroare cyklar, själv cyklar han eller åker moped om han måste ta sig något längre sträcka.

Man har bara ett liv.

Johan Johansson pratar mycket politik på scenen och jag frågade varför, svaret blev att man har bara ett liv och man ska passa på att säga vad man tycker.
Johan Johansson är politiskt intresserad men han är inte intresserad av partipolitik och han sa att det är upp till andra att bestämma vad som är politik eller inte han säger bara vad han tycker.
Johan Johansson vill se en värld där vi tar hand om varandra mer och Johan Johansson sa att
- Jag tillhör ju liksom en generation där man fick lära sig att det är väldigt viktigt att tänka på andra människor och de senaste decennierna så har så har ju ungarna blivit uppfostrade i att tänka på sig själva.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar