×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-07-27  

Lite poppigare Sommarscen.

Lite poppigare Sommarscen.

Den här torsdagen var det lite poppigare toner på Stortorget och det var en blandning av lokala och nationella musiker från andra delar av Sverige.
Den här kvällen var det fyra band mot de andra kvällarna då det varit tre och hälften av banden var det premiär för på Sommarscen och den andra hälften har varit med tidigare.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
35 Klickbara bilder.

Den här torsdagen var det lite poppigare toner på Stortorget och det var en blandning av lokala och nationella musiker från andra delar av Sverige.
Den här kvällen var det fyra band mot de andra kvällarna då det varit tre och hälften av banden var det premiär för på Sommarscen och den andra hälften har varit med tidigare.

Storm först ut.

Gruppen Storm inledde musikdelen den här torsdagen och eftersom det var ett band mer än vanligt så startade musiken tidigare.
Storm är en grupp med två frontfigurer och Edith Bremer och David Storm turas om att sjunga, musikaliskt ligger de nära varandra och musikalisk är det pop fast lite mer åt singer/songwriter hållet och de flesta texter är på svenska.

Storm spelade även förra året.

Vi fick en intervju med Edith Bremer efter deras spelning och ho berättade att det var kul att spela på Stortorget igen, även om det var väldigt varmt, de var med även förra året på Sommarscen.
På frågan hur Edith skulle beskriva musiken som Storm spelar blev svaret att de inte riktigt har bestämt hur de ska beskriva den än, de har inte spelat ihop så länge och förra årets spelning på Sommarscen var den första publika spelningen för bandet.
Influenserna för Storms musik kommer från flera olika håll berättade Edith Bremer, hon har sina rötter i Svensk folkmusik emedans David Storm har mer influenser från rockens värld så som Led Zeppelin därför har de en rätt stor mix musikaliskt.

Politik är viktigt.

Edith Bremer berättade också att deras texter kan vara samhällskritiska och att de den här spelningen hade valt den typen av sånger med vilje eftersom Sommarscen är ett öppet forum så var det ett bra tillfälle att få ut sina åsikter.
Edith själv är politiskt intresserad och hon brinner extra mycket för miljön och så speciellt skogen, alla människors lika värde är också en viktig fråga för Edith.
Musiken är ett sätt för henne att få ut sitt politiska budskap för musiken blir ett mer naturligt forum istället för att sitta och maila till politiker, med musiken så har de ändå redan en publik och då kan hon passa på att prata politik när hon ändå står på scenen.

Maja Johansson var tillbaka på Sommarscen.

Maja Johansson spelade även i år på Sommarscen och hon berättade efter spelningen att det var kul att vara tillbaka i Örebro och sedan hon var här förra sommaren så har hon flyttat till Malmö vilket har gett henne nya influenser när det gäller musiken, flytten har också gjort att bandet är mer utspritt över landet så det har blivit svårare att repa.
Maja Johansson berättade också att hon har startat upp lite andra musikaliska samarbeten i Malmö men det egna bandet är något hon planerar att fortsätta med även framöver.

Annat kulturutbud.

Flytten till Malmö har också inspirerat Maja Johansson att strata upp ett kvinnopolitiskt projekt och Maja berättade att hon tycker att det känns som att det finns en tydligare politisk scen i Malmö.
Maja har senaste året varit ute och spelat mycket och hösten skulle hon vilja ägna åt låtskrivandet i stället, hon har haft svårt att få till texter när hon har så mycket spelningar så lite lugn och ro och verkligen kunna koncentrera sig på låtskrivandet.

Mjuk popmusik.

Amanda Ekstedt spelar lite mjukare pop och tillsammans med sitt band skapade hon en skön stämning på Stortorget.
Amanda Ekstedt berättade efter spelningen att det här var hennes andra spelning i Örebro, den första var på Satin så nu var det kul att få komma tillbaka och spela utomhus och sedan var det roligt att det var många som kom och lyssnade.
Amanda Ekstedt började skriva musik när hon var 15, men hon har jämt sjungit och bandet startades för ett halvår sedan och det är det hon satsar på nu.

Amanda Ekstedt vill ut och spela.

Amandas framtidsplaner är att få spela så mycket som möjligt och det finns en del spelningar på gång, samtidigt med musiken så pluggar Amanda också på en låtskrivarutbildning så planerna är att bli heltidsmusiker och hon vill både sjunga och spela och kan inte välja vilket hon skulle vilja helst eftersom det sitter ihop.
Amanda Ekstedt producerar sin egen musik också och hon gillar att ha kontrollen själv även om hon berättade att hon nu har börjat ta hjälp av andra men hon tycker om att få hjälp också och kontrollbehovet finns där.

Örebroband avslutade kvällen.

Portland View avslutade den här kvällen på Stortorget och det här bandet har inte spelat ihop så länge men de har redan gjort sig ett namn och det är förståeligt när man ser de på scen, musikaliskt är de lite rockigare än den övriga musiken den här dagen och de lockade en del publik till Stortorget.

Portland View slapp värsta värmen.

Sångaren Josef OLeary berättade att han var nöjd med spelningen och att de hade tur som slapp den värsta värmen på scenen för när det var dags för Portland View så hade det mulnat på lite så att solen inte lyste rakt in på scenen längre vilket Josef var tacksam över.
Portland View har funnits som band i ca två år och de har redan släppt en EP och just nu håller de på med sin andra EP som kommer att släppas när den är klar vilket tar en stund eftersom de precis har spelat in demotracks i studion så är det en del arbete kvar innan den är färdig.
Den här gången vill de vara säkra på att EP:n blir precis som de själva vill och att allt låter så som de har tänkt därför räknar de inte med att släppa EP:n förrän i slutet av 2015.

Stort intresse.

Sin första EP släppte Portland View på sajten Bandcamp och där fick de många lyssningar på låtarna och nu finns de även på Spotify, Josef OLeary sa att det är svårt att bedöma intresset själv men det känns som att intresse finns och nu har de varit ute och spelat en del och de har fått vara med i radio så det ser positivt ut.
Framtidstankarna hos Josef OLeary är att han vill ut och spela mycket och få lära sig om musikbranschen, han har inte bråttom med att bli känd utan vill hellre få tid på sig och hinna med men han siktar ändå högt, drömspelningar är alla de stora legendariska arenorna som Wimbledon och liknande.

Tillbaka

Kommentarer:

2014-07-28 11:01:39   Av: Emil

Bra musik men pinsamt dåligt skriven artikel! Språkliga fel överallt, särskrivningar och långa meningar som saknar både komma och punkt. Uselt!

2014-08-12 07:51:03   Av: ..

Tror han menar Wembley..Wimbledon är ju tennis.

Lämna en kommentar