×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-07-12  

Sommarscen är igång även i år.

Sommarscen är igång även i år.

Även i år arrangerar City Örebro Sommarscen på Stortorget och den här torsdagen var det två kvinnliga artister och ett manligt band på scenen eller ja Mohlavyr och Sanna Carlstedt använde sig av scenen, The Old Spares använde sig av sin van och torget i stället för scenen.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
21 Klickbara bilder.

Även i år arrangerar City Örebro Sommarscen på Stortorget och den här torsdagen var det två kvinnliga artister och ett manligt band på scenen eller ja Mohlavyr och Sanna Carlstedt använde sig av scenen, The Old Spares använde sig av sin van och torget i stället för scenen.

Ett annorlunda upplägg.

Sommarscen brukar vara rätt informellt och artisterna kan ibland vara lite annorlunda, det är det som gör Sommarscen roligt och underhållande och det första bandet den här kvällen levde upp till alla de kriterierna.
The Old Spares är en duo från Skärblacka utanför Norrköping och de reser runt i sin specialinredda van.
Vanen är deras transportmedel men också där trummisen sitter och med en egen generator så är de helt självgående vilket betydde att ljudteknikerna kunde ta det lugnt under deras uppträdande på Stortorget.

Spelar där de kan.

Samuel Castro och Rory Orman som utgör The Old Spares berättade efter spelningen att den gick bra trots att det inte var så stor publik tack vara att regnet kom precis när de skulle börja spela, de kallar sin musik expressrock och det kan jag förstå för de spelar snabbt och har inte några långa låtar utan deras spelning på Stortorget var i ca en kvart.
Det här var inte första Örebrobesöket för The Old Spares utan de var här redan i våras och spelade hos en studentförening, annars berättade Rory Orman att de spelar vart som helst som de får en inbjudan.
The Old Spares gillar att spela sina korta gig och det bevisade de under Sommarscen, efter spelningen på Stortorget körde de bara runt scenen och sedan spelade de på Kungsgatan.

Startade för att rädda en simhall.

The Old Spares startades för att rädda simhallen i Skärblacka eftersom den hotades av nedläggning, berättade Rory Orman, någon kom då på iden att åka runt på ett lastbilsflak och spela samtidigt som de samlade in namnunderskrifter för att få behålla simhallen och det var då de märkte att man kan bara ställa sig och spela någonstans där folk kan lyssna och Samuel Castro fyllde i med att det är lättaste sättet att få gig om man inte orkar leta spelningar.
Vanen har hängt med sedan 2010 och den har utvecklats under tiden och den har fylls med mer saker under tiden så som rökmaskin och om de ska resa längre så har de också med sig sängar för att vara helt självgående.

Mohlavyr är i skrivartagen.

Mohlavyr eller Ulrika Molin arbetar just nu på en ny skiva där låtarna bara kommer att vara med Svenska texter och vi som var med på Sommarscen fick höra en ny låt och en svensk version av My Walk som då passande fått titeln Promenaden.
När vi träffade Mohlavyr de första gångerna så skrev hon enbart på engelska men nu har hon gått över till att bara skriva texter på svenska och hon sa bland annat att det blir mer unikt för Mohlavyr när hon skriver på Svenska.
Arbetet med skivan går framåt men än finns det ingen tidsram för när den ska vara klar förutom i en snar framtid, men vad det betyder återstår att se.

Mohlavyr en mångsidig artist.

Mohlavyr håller inte bara på med musik utan hon målar också fortfarande och hon målar till de nya låtarna hon skriver men än har hon inga planer på att göra något speciellt när skivan släpps, förra gången Mohlavyr släppte en skiva så hade hon också premiär på en egenskriven teaterföreställning, Ingen typisk militär.
Teateruppsättningen har hon spelat fler gånger och Mohlavyr tycker fortfarande om att experimentera med olika saker och det är experimenterandet som får henna att utvecklas som artist.

Sanna Carlstedt avslutade kvällen.

Sanna Carlstedt avslutade kvällen på Stortorget och hon lockade en del publik till torget.
Vi fick en intervju med Sanna efter hennes spelning och hon berättade då att det var mycket trevligt att spela på Stortorget i Örebro och att det är ett bra initiativ att ha gratis underhållning på sommaren, alla har ju inte möjlighet att resa bort eller gå på konserter och det här är ett sätt att få ut kultur till många och det är bra.
Sanna Carlstedt berättade också att det tråkiga när det är gratiskonserter i Stockholm till exempel så brukar folk inte komma och de som kommer är lite mer nonchalanta mot en vanlig konsert, vad det beror på är svårt att säga men det kan vara att de inte har betalt för musiken och därför inte lägger ner lika mycket energi.

Vissångerskan Sanna Carlstedt.

På frågan hur Sanna Carlstedt skulle beskriva sin musik så blev svaret först att OJ det är ju mina tankar, ord och djävlar anamma men det var en recensent en gång som beskrev Sanna som den logiska länken mellan punk och Piaff och den beskrivningen tycker Sanna är väldigt bra.
Tre ord som beskriver Sannas musik enligt henne själv är ärlig, kaxig och efter en del funderande blev det tredje ordet glad.
Sanna Carlstedt skriver texter när hon mår dåligt av en nyhet, det kan vara krig eller något annat hon ser på nyheterna och Sanna är också väldigt aktiv inom politiken, det är ena sidan av hennes textskrivande den andra är att hon gillar att skriva om saker så att folk känner igen sig.
- Då är det ju asbra att skriva att man är förbannad på sin karl eller respektive, eller man kan skriva att man är jätte trött på sina egna ungar, alltså sånt, igenkännelse komik, jag tycker jättemycket om att skriva komiskt, sa Sanna Carlstedt.

Ingen direkt planering inför spelningen.

Sanna berättade också att hon inte planerade något inför spelningen på Stortorget, hon har några favoritlåtar hon brukar börja med och sedan försöker hon känna av vilken typ av publik det är.
Vissa spelningar fungerar politiska texter väldigt bra och nästa gång kan det vara lite mer lättlyssnande låtar som passar bäst.
Örebroarna fick en lite mer lättlyssnad spelning men lite politik blev det i alla fall och Sanna Carlstedt sa att politik kan man jämt få in, för allt är politik.

Flera torsdagar kvar.

Sommarscen hålls varje torsdag fram till första veckan i augusti så även om du missade den här kvällen har du fler chanser och kom ihåg att musiken startar 18:20 men redan klockan 15 är det barnaktiviteter på Stortorget och sedan ett träningspass för den som vill hålla sig i form, så den som vill kan ha en heldag på Stortorget.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar