×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-05-17  

Gabriel Wikström, Förbundsordförande SSU, var på Örebrobesök.

Gabriel Wikström, Förbundsordförande SSU, var på Örebrobesök.

Under fredagen var SSU:s förbundsordförande på besök i Örebro och han hade ett riktigt ordentligt program för dagen.
Gabriel Wikström var bland annat ute på universitetet och sedan var det ett kort tal och mingel på Järntorget och det var där vi han upp honom för en kort intervju.


 2 klickbara bilder
©2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under fredagen var SSU:s förbundsordförande på besök i Örebro och han hade ett riktigt ordentligt program för dagen.
Gabriel Wikström var bland annat ute på universitetet och sedan var det ett kort tal och mingel på Järntorget och det var där vi han upp honom för en kort intervju.

Debatt, tal och information.
Dagen startade med en debatt på en gymnasieskola och debatten var riktningen för Europa.
Gabriel Wikström berättade att eleverna var starkt kritiska till utvecklingen i Europa och då bland annat till den störa arbetslösheten som sprider sig och de tar också starkt avstånd mot den rasism och nazism som sprider ut sig just nu.
Gymnasieeleverna var starkt engagerade i debatten och det sa Gabriel Wikström var skönt att se.

Studier och bostäder.
Universiteten är viktiga men för att de ska kunna växa så behövs det fler bostäder också.
Gabriel Wikström berättade att han varit på besök ute på universitetet och att universitetet påverkas mycket av att man behöver få fram bostäder snabbare och även om det är uppmuntrande att Örebro växer så måste de som kommer ha någonstans att bo och speciellt för studenter så behövs det fler hyresbostäder eftersom de ofta inte vet hur länge de kommer att bo kvar i staden där de studerar.
Universiteten kommer att vara framtiden för den Svenska ekonomin eftersom Gabriel Wikström är av åsikten att vi ska konkurrera med kunskap inte med lägre löner.
- För att universiteten ska kunna växa och utvecklas då måste det finnas bostäder och här behöver den nationella politiken göra betydligt mer, sa Gabriel Wikström.

Fem miljarder till att stimulera bostadsbyggande.
Socialdemokraterna har lagt ett förslag om att lägga 5 miljarder mer på att stimulera bostadsbyggandet och SSU vill se fler hyresrätter eftersom det är den största bristen idag, speciellt unga som inte har ett eget sparkapital eller som inte har fått ett fast jobb än, de behöver hyresrätter.
- Vi behöver ha hyresrätter för att vi behöver ha en ekonomi som fungerar och vi behöver flexibilitet, sa Gabriel Wikström.

Ungdomar och EU.
Gabriel Wikström sa bland annat att han tror att ungdomar egentligen inte har så många åsikter om EU och att EU ligger långt bort och att man kan för lite om politiken och Gabriel fortsatte med att säga att de underskattar sina egna kunskaper och deras egen förmåga för egentligen är det ingen större skillnad på EU val än ett riksdagsval grundfrågorna är de samma vilken politisk ideologi är det man vill ska styra både i Sverige och i EU, om man förklarar på så sätt så verkar benägenheten hos unga bli större att gå och rösta.
- Det handlar om att ska vi bygga ett samhälle tillsammans och lösa de samhällsutmaningar vi ser tillsammans eller ska vi överlåta allting till marknaden och individen, dom konflikterna har vi här i Svensk politik, men det har vi också på EU nivå, så det är inte så djäkla svårt egentligen, sa Gabriel Wikström.

Inte bara politik.
Det var inte bara politik på Järntorget idag utan innan Gabriel Wikström höll sitt tal så var det underhållning av Kajsa bäck som sjöng några sånger och vi passade naturligtvis på att få en intervju med henne också.
Kajsa berättade också att hon har hållit på med musik sedan hon var sju år men hon började ta sånglektioner när hon var nio och allt är roligt med musik, det är kul att uppträda och att kunna påverka folk, det är också roligt att människor gillar det man gör.
Själv lyssnar hon på blandade musikstilar allt från rock till indie pop men en stor favorit är Ed Sheeran och hon spelade två av hans låtar den här gången.
Kajsa fick veta dagen före att hon skulle uppträda på Järntorget så hon hade inte så mycket tid på sig att planera vad hon skulle sjunga så därför gick hon igenom sin låtlista och valde ut några av sina favoritlåtar.
Ed Sheeran är en favoritartist eftersom han gör så bra låtar och hans texter talar till Kajsa.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar